klicka här för att komma till startsidan ( Tatueringar Trollhättan )
Fairlane Tatto använder Protat som eftervårds produkt för tatueringar och piercings.
 

Ta bort tatuering med laser.

Nu har vi på Fairlane möjlighet att erbjuda laserbehandling av tatueringar.

Dels vill vi kunna erbjuda våra kunder ett vettigt alternativ för blekning av befintliga tatueringar innan sk. cover-up och dels så finns det tatueringar man helt enkelt vill ta bort av olika anledningar. Exempelvis en dåligt gjord tatuering, en illa vald placering, ett namn man helst vill glömma eller så har man helt enkelt tröttnat på motivet.

Vi använder Q-switch-YAG-laser som är en säker och effektiv metod för att bleka eller ta bort en tatuering. Eftersom det beror på många olika faktorer kan man inte på förhand tala om exakt hur många behandlingar som behövs för att uppnå ett fullgott resultat.


Ålder på tatueringen?
Oftast är en gammal tatuering lättare att ta bort fullständigt eftersom pigmenten med åren blir ytligare.

Vem har gjort tatueringen?
Tyvärr har många oerfarna tatuerare en förmåga att tatuera alltför djupt vilket i sin tur gör att pigmenten sitter djupare och i sin tur kan ge ärrbildning.

Vilka färger har använts?
Det finns tusentals tillverkare och färger, så oftast är det tyvärr omöjligt att veta vilket fabrikat som använts och hur bra just den färgen svarar på behandlingen.

Placering av tatueringen?
En tatuering som exponerats för mycket solljus är generellt enklare att bleka/ta bort eftersom den mattas ner snabbare.

Vilket pigment ska blekas/tas bort?
Mörka färger som svart och grå nyanser är lättare att bleka/ta bort än vissa röda och gröna nyanser.

Är tatueringen en sk. Cover-up?
Finns det ytterligare en tatuering under motivet innebär det mer pigment och oftast fler behandlingar.

Hur fungerar en Q-switch-YAG-laser?
Med hjälp av laser exponeras tatueringen för en hög energipuls som bryter ner pigmenten i tatueringen. Pigmenten blir till så små beståndsdelar att kroppens makrofager (kroppens egen städpatrull som tar hand om främmande ämnen) transporterar bort resterna via kroppens lymfsystem. Lasern är ställbar mellan 1064 nm och 532 nm, alltså olika ljus beroende på vilken färg/pigment som ska blekas/avlägsnas. Kort ljuspuls och hög energi gör att behandlingen blir effektiv utan risk för pigmentförändringar. Man gör under ett behandlingstillfälle två behandlingar med ca. 20 minuters mellanrum.

Blir det ärrbildning efter laserbehandlingen?
Nej. Själva laserbehandlingen efterlämnar inga ärr, däremot om tatueringen varit för djupt körd från början kan det synas spår efter behandlingen. Detta kan man oftast svara på innan behandlingen inleds. I vissa fall kan behandlingen ge sårskorpor på det behandlade området, dessa ska man behandla som en oläkt tatuering dvs. låta bli att pilla bort skorpor och låta bli att klia innan det är helt läkt då detta kan ge ärrbildning.

Hur ska jag sköta om det behandlade området?
Man tar hand om det som en nygjord tatuering ungefär. Undvik att tvätta området i varmt vatten, undvik parfymerade tvålar och smink på det behandlade området, undvik att utsätta det behandlade området för direkt solljus och låt bli att bada i bastu, solarier och klorerat vatten. Hur går jag tillväga för att inleda en behandling? Kontakta oss via mail eller telefon för en kostnadsfri bokning av tid där vi tittar på din tatuering och gör en bedömning om vad vi kan uppnå för resultat. Som redan nämnts är det ofta omöjligt att på förhand avgöra antalet behandlingar, men det skiljer sig från fall till fall. Alla tatueringar är unika. Behandlingarna görs med 6-8 veckors mellanrum för bästa resultat.

Vad kostar behandlingen?
Man betalar per behandlingstillfälle. Eftersom man inte behandlar ett område större än ca 8x8 cm åt gången beror det på hur stor tatueringen är, om syftet är att bleka ner tatueringen för en framtida cover-up blir behandlingen billigare. Övriga frågor angående priser är enklast att svara på vid en personlig konsultation då varje tatuering är unik

Är behandlingen säker?
Bortagning / blekning av tatueringar utförs av diplomerad och certifierad personal, utbildad inom dermatologi, och utförs med den senaste tekniken inom YAG-laser för borttagning av oönskade tatueringar.
 

Kontakt Info

Fairlane AB • Öppet mån-tor 12-18, fre 12-16 • Olof Palmes gata 20 • Trollhättan • Tidsbokning 0520 - 833 41 • info@fairlanetattoo.se